Športové aktuality
Kranjska Gora
2 min. čítania

V obrovskom slalome SP v Kranjskej Gore Vlhová štvrtá

Vlhová v cieli pri blahoželaní tretej Brignoneovej, ktorá ju predstihla o desatinu sekundy, vľavo váťazná Grénierová.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenská zjazdárka Petra Vlhová obsadila 4. miesto v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára. V slovinskej Kranjskej Gore stratila priebežné vedenie z 1. kola a zaostala za víťaznou Kanaďankou Valerie Grénierovou o 61 stotín sekundy. Druhú priečku obsadila Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska (+0,37 s), tretia skončila Talianka Federica Brignoneová (+0,51).

Organizátori sa snažili aj napriek nepriaznivému počasiu a vytrvalému dažďu pripraviť trať čo najlepšie. Dôležité bolo prvé kolo, v ktorom pretekárky čakali náročné podmienky bez prítomnosti ľadu, čo nahrávalo tomu, že skoré štartové číslo môže byť v 1. kole kľúčovou výhodou. Na čerstvej trati sa najviac darilo Vlhovej, ktorá po nastavení latky Brignoneovou predviedla sebaistú a plynulú jazdu s potrebnou dávkou agresivity. Na štarte druhého kola mali naopak väčšiu výhodu čerstvej trate pretekárky z opačného konca poradia.

Vlhová vo svojej jazde previedla pár zaváhaní, pričom v rámci 2. kola zaznamenala až 18. najrýchlejší čas. Od pódia ju delilo 10 stotín, ktoré stratila na Brignoneovú v troch zo štyroch sektorov. Najlepšiu finálovú jazdu predviedla Grénierová, ktorej postavil "na mieru" trať jej tréner.

"Jasné, som sklamaná, ale nemám si čo vyčítať, dala som do toho všetko. V športe to niekedy vyjde a niekedy nie. Ja som sa cítila dobre, ale bola som pomalšia ako dievčatá. som, že druhé kolo bude boj, pretože dnešné podmienky sú veľmi náročné. Vedela som, že dievčatá budú útočiť, najmä Grénierová, ktorá išla prvé kolo veľmi dobre a keby neurobila chybu, jej náskok by bol ešte väčší. Snažila som sa na to pripraviť, išla som naplno, ale nevyšlo to. Nerobím si z toho ťažkú hlavu, nemala som čo urobiť lepšie," povedala v mixzóne po pretekoch Vlhová.
        
Výsledky obrovského slalomu SP v Kranjskej Gore: 1. Grénierová (Kan.) 1:50,51 min, 2. Gutová-Behramiová (Švajč.) +0,37 s, 3. Brignoneová (Tal.) +0,51, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +0,61, 5. Stjernesundová (Nór.) +1,18, 6. Hectorová (Švéd.) +1,59. Celkové poradie SP (po 15 zo 43 súťaží): 1. Shiffrinová 929 b., 2. Brignoneová 697, 3. VLHOVÁ 622, 4. Gutová-Behramiová 549, 5. Sofia Goggiová 450, 6. Hectorová 418. Poradie SP v obrovskom slalome (po 6 z 11): 1. Brignoneová 460, 2. Gutová-Behramiová 445, 3. Shiffrinová 349, 4. Grenierová 303, 5. VLHOVÁ 297, 6. Hectorová 272.

p24

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV