Športové aktuality
2 min. čítania

Repiská sa stane treťou slovenskou bedmintonistkou so štartom na OH

(TASR, pp)
Martina Repiská.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Slovenská reprezentantka v bedmintone Martina Repiská sa kvalifikovala na olympijské hry 2020 do Tokia. Stane sa tak treťou Slovenkou štartujúcou pod piatimi olympijskými kruhmi po Eve Sládekovej a Monike Fašungovej.

Fašungová reprezentovala na OH v roku 2012 v Londýne, Sládeková ešte v roku 2008 v Pekingu. V roku 2016 Slovensko v olympijskom bedmintonovom turnaji zastúpenie nemalo.

Svetová bedmintonová federácia (BWF) v piatok oznámila, že už žiaden turnaj nebude súčasťou kvalifikácie na olympijské hry. V Tokiu sa predstavia najlepší hráči vo svetových rebríčkoch k 15. júnu, dovtedy sa však už rankingy vzhľadom na zmrazenie turnajov nezmenia.

BWF už čoskoro rozpošle kvalifikovaným oficiálne pozvánky a bude čakať na ich potvrdenie. „Kvalifikačný proces na olympijské hry je prakticky uzatvorený, keďže hráči už nebudú mať možnosť získavať body. Definitívne prerozdelenie všetkých miest je otázka nasledujúcich týždňov,“ povedal generálny sekretár BWF Thomas Lund.

Dvadsaťpäťročná Repiská sa aktuálne vo svetovom rebríčku nachádza na 69. mieste. V redukovanom poradí hráčok jej patrí 39. priečka, čo je podľa BWF zaručuje účasť na olympijských hrách.

„Podľa našich prepočtov má Martina účasť na 100 percent istú. Samozrejme, ešte musí prísť oficiálny pozývací list a my účasť následne, samozrejme, potvrdíme. Martina je teraz v Dánsku, kde sa v tamojšom národnom centre pripravuje na olympijské hry. My už sme v pláne ani nemali žiadne ďalšie turnaje,“ potvrdil dobrú správu pre TASR reprezentačný tréner Michal Matejka.

Podujatia a športovci
Šport
Tagy
paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV