Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Krasokorčuľovanie. Mix šoumenstva, drámy a umenia

Stanislav Benčat

Počúvajte na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Axel, Toeloop, Lutz, Salchow, rittberger, Flip. Sú vám tieto slová povedomé? Ak sa vám pred očami zobrazil vrtiaci sa Jevgenij Pľuščenko či skákajúce divy Katarina Wittová, Oksana Bajulová alebo Alina Zagitovová, ste na správnej vlnovej dĺžke.

Najbližší Olympijský podcast, ktorý vám exkluzívne prináša partner Tipos, sa totiž bude niesť v rytme bolera Jayne Torvillovej a Christophera Deana či famóznej jazdy Filipa Candelora alias d'Artagnana z hier v Nagane. Moderátor Stanislav Benčat sa o krasokorčuľovaní rozprával s predsedom krasokorčuliarskeho zväzu na Slovensku Jozefom Beständigom.

Krasokorčuľovanie patrilo v minulosti k pýcham česko-slovenského športu. Veď napokon, získali sme v ňom kompletnú medailovú zbierku spod piatich olympijských kruhov. Ondrej Nepela sa radoval zo zlata v roku 1972 v Sappore, Karol Divín si vyskákal na hrách v Squaw Valley 1960 striebro, Jozef Sabovčík zas získal v Sarajeve 1984 bronz.

Ondrej Nepela mal jedno nešťastie v šťastí. Po ukončí svojej kariéry sa z hľadiska štátnej propagandy akoby zľahla zem. Prestali o ňom písať médiá. Som si však istý, že najmä staršia generácia ho veľmi dobre pozná. Trikrát bol majster sveta, nielen celé Slovensko, ale Česko-Slovensko bolo istotne na nohách a držalo mu palce. Verím, že nielen medzi staršou a strednou generáciou je meno Ondrej Nepela stále veľmi známe.

Ako je na tom slovenské krasokorčuľovanie dnes? Aj na túto tému sme sa pozreli bližšie v najnovšom Olympijskom podcaste. Nájdete v ňom aj tieto okruhy:

  • Podľa čoho sa členia skoky v krasokorčuľovaní?
  • Čo má spoločné Axl Rose so skokom Axel?
  • Ako sa menil vývoj v krasokorčuľovaní za posledné dekády?
  • Aký je príbeh Francúzsky Surye Bonalyovej?
  • Ako postihla korona kríza slovenské krasokorčuľovanie?
  • Ako vyzerá naša základňa?
  • Máme dostatok kvalitných trénerov? 

Vypočujte si predchádzajúci podcast    

Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

p24

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV