SOŠV
Bratislava
2 min. čítania

Akadémia olympijského víťaza Mateja Tótha s pomocou od SOŠV

Matej Tóth a prezident SOŠV Anton Siekel.
Foto
TASR/Pavel Neubauer

Športová akadémia nášho elitného chodca Mateja Tótha získa významnejšiu podporu. V nasledujúcom školskom roku bude užšie spolupracovať so SOŠV. V akadémii sa pripravuje každoročne asi 2000 detí predškolského a mladšieho školského veku. Základom pre mladých športovcov je rozvoj celkovej osobnosti po pohybovej, mentálnej aj zdravotnej stránke.

Anton Siekel, prezident SOŠV: "Namiesto toho, aby sme vymýšľali niečo čo už má nejakú skúsenosť, nejakú tradíciu a nejaké výsledky, prichádzame s tým, že budeme robiť spoločne na tomto projekte využitím osobností ako je Matej Tóth, využitím nášho potenciálu ako olympijského výboru a marketingového potenciálu našich partnerov si myslím, že tento projekt má dlhodobú udržateľnosť a ďalší rozvoj. budem veľmi rád, keď si nájde svoju podporu a keď bude aj verejnosti prezentovaný ako veľmi dôležitý krok na to, aby sme zapojili mladú generáciu do športu, aby sa športom začali znova baviť, zabávať, aby sa tešili na športoviská a to je jediný krok a správny krok, aby nám neskôr vyrástli aj budúci úspešní športovci."

Matej Tóth, olympijský víťaz v chôdzi na 50 km: "Ja sa veľmi teším, že sa nám podarilo rozbehnúť životaschopný projekt, ktorý tu už je etablovaný, ktorý má svoje meno, ktorý má svoju kvalitu a ktorý si získal množstvo detí, množstvo fanúšikov, prilákal množstvo detí k športu, naučil ich správne športovať a to je pre mňa možno väčšia odmena ako nejaká samotná medaila, alebo nejaké víťazstvo, lebo až tu získava to víťazstvo a tá popularita nejaký hlbší zmysel. Máme tisíce detí, ktoré už prešli našou metodikou, máme rozbehnutých veľa tréningových skupín. Je už vyše sto tréningových skupín po celom Slovensku, máme vyškolených trénerov, takže to všetko sú fantastické čísla, na ktorých sa dá stavať. A vďaka spolupráci s našimi partnermi, vďaka spolupráci so SOŠV to môžeme posúvať ešte do väčších čísiel, ešte viac detí prilákať k tomu a ešte viac deťom a viac rodičom možno ukázať aký je ten šport zábavný a ako je fajn a to je v podstate naším cieľom."

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV