Športové aktuality
2 min. čítania

6. ročník Slovak Floorball Cupu aj s charitatívnym nábojom

Foto
Slovak Floorball Cup

Tretí augustový víkend patrí vo florbale najslávnejšiemu domácemu turnaju Slovak Floorball Cup. V Bratislave sa odohrá už jeho 6. ročník, ktorý oproti predošlým edíciám vypustil kategóriu juniorov, no o trofej sa stále hrá v elitnej kategórii „Pro“, v benevolentnejšom mužskom turnaji „Open“ a rovnako aj v ženskej časti turnaja.

Elitný turnaj má päť účastníkov a hrá sa jednoduchým formátom so vzájomným zápasom každého s každým. Na konci vznikne tabuľka, určujúca víťaza, bez vyraďovacej časti. Otvorený turnaj má až 28 prihlásených mužstiev, rozložených do siedmich základných skupín. Hrať sa bude bez obhajcu zlata aj striebra a okrem slovenských tímov sa predstavia aj Švajčiari, Česi, Maďari, Francúzi či Slovinci. Ženský turnaj si zahrá dvanásť tímov, vrátane víťaza predošlého ročníka a úradujúcich majsteriek Slovenska. 6. ročník Slovak Floorball Cupu štartuje vo štvrtok 17. augusta.

Trofeje sa odovzdávajú cez víkend 19. a 20. augusta. Aktuálny ročník má aj charitatívny rozmer so snahou spraviť niečo zmysluplné – pomôcť dvom ľuďom v núdzi. V spolupráci s občianskym združením MAKO SK a nadáciou AXIS sa počas turnaja odovzdá motor k invalidnému vozíku a dvanásťdňový rehabilitačný pobyt.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV